Scooter rijden in de stad

senzo-rivalux-electric-lood-zwartDe beste en snelste manier om in een stad van a naar b te komen is toch wel de scooter. In deze tekst wil ik het graag hebben over de voordelen van een scooter en de laatste trends.

Verkeer in de stad

De steden in Nederland worden steeds populairder en daardoor nemen steeds meer stadsbesturen het besluit om hun stad autoluw te maken. Ook besluit een steeds groter deel van de steden bepaalde, of zelfs alle auto’s te gaan weren in de binnenstad. Het wordt dus tijd voor een alternatief. Zoals ik in de eerste alinea al heb geschreven is mijn advies: ga voor een scooter. Scooters komen in twee soorten de zogenaamde bromscooter en de snorscooter. Een bromscooter mag tot 45 kilometer per uur waarvoor een helm verplicht is. Een snorscooter gaat tot 25 kilometer per uur waardoor je hierop geen helm nodig hebt. Om een scooter te mogen rijden heb je een bromfiets rijbewijs nodig, ook is er net als bij een auto, plicht tot verzekeren. Voor een scooter geldt grotendeels dezelfde regels als voor een fietser. Dit is vooral zo voor een snorfiets, hiermee mag je gewoon op het fietspad rijden. Op deze manier kun je je dus heel makkelijk en comfortabel door de stad heen bewegen.

De laatste trends

De laatste trend op het gebied van scooters richt zich net als vele andere gebieden op het uitstoot probleem. Veel scooters rijden op een mix van olie en benzine. Echter zijn er sinds kort ook elektrische scooters op de markt gekomen. Hierdoor heb je dus ook zo goed als geen uitstoot meer. Dit maakt een scooter dus tot een nog beter alternatief voor in de stad!