Echte deals vind je bij Alibaba

Alibaba is China’s en misschien zelfs ’s werelds – grootste online commerce bedrijf. De drie belangrijkste sites – Taobao, Tmall en Alibaba.com – hebben honderden miljoenen gebruikers en miljoenen handelaars en bedrijven die tevens als gastheer optreden. Alibaba is de meest populaire bestemming voor online winkelen, in ’s werelds snelst groeiende e-commerce markt. Transacties op de online sites bedroegen $ 248.000.000.000 vorig jaar, dat is meer dan die van eBay en Amazon.com gecombineerd. 80% van online winkelen van de Chinese markt wordt gedomineerd door Alibaba.

Alibaba werd een van de meest waardevolle tech bedrijven in de wereld na het verhogen van
$ 25000000000 van zijn Amerikaanse IPO. Het is ook een van de meest waardevolle Chinese beursgenoteerde bedrijven, die net iets onder de rank van sommige van staatsbedrijven scoort.

Alibaba’s consument-to-consumer portal Taobao, lijkt heel erg op eBay.com en is voorzien van bijna een miljard USD aan producten. Het is een van de 20 meest bezochte websites wereldwijd. De websites van de groep zijn goed voor meer dan 60% van de geleverde pakketten in China. Alipay, een online betaling escrow service, is goed voor ongeveer de helft van alle online betalingsverkeer binnen China. Alibaba is van plan om ook naar India te gaan en was in gesprek met Snapdeal in september 2014. Met ingang van april 2016 is het ’s werelds grootste retailer.