black friday sale

5 Tips om de beste items in de sale te scoren

Iedereen houdt van een goede korting, is het niet? Toch lijkt het voor veel mensen nog best lastig om de pareltjes te vinden tijdens de sale periode. Met de Black Friday sale in aantocht hebben wij alvast wat tips op een rijtje gezet, zodat jij dit jaar niet met lege handen naar huis hoeft!

1. Wat wil je écht hebben

Zodra er sale is, krijgen wij Nederlanders gigantische koopdrang. Niet heel gek ook, gezien we best wel gierig zijn. Als die nieuwe tv of een paar schoenen ineens flink is afgeprijsd, waarom niet? Ga wel elke keer na; heb ik dit wel echt nodig? Niets is vervelender dan een miskoop doen, simpelweg omdat het goed afgeprijsd was.

Maak van tevoren een lijstje met items die je dit jaar echt wil scoren tijdens Black Friday. Wil je een nieuwe smartphone of tablet? Dan mag je de MediaMarkt Black Friday deals echt niet missen. Ga je juist woonshoppen voor een nieuwe bank of stoel? De deals bij Wehkamp zijn te mooi om zomaar voorbij te laten gaan. Doe dus eerst onderzoek wat je echt wil hebben (en als het even kan, ook nog het model of type) en sla dan tijdens Black Friday je slag.

2. Je bent niet de enige

Vergeet niet dat jij niet de enige gierige Nederlander bent en dat er met jou dus nog een aantal miljoen mensen zijn die willen profiteren van goede kortingen. Wees dus goed voorbereid. Online beginnen de kortingen al om 00:01u middernacht, in de winkel is dat net wat anders. Daar hanteren ze vaak wel aangepaste openingstijden. Zo gaan winkels eerder open en later dicht, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om tijdens Black Friday te shoppen. Zorg wel dat je een van de eersten bent, zodat je niet misgrijpt.

3. Online shoppen: maak een lijstje

Dat je een lijstje moet maken met dingen die je wil kopen tijdens Black Friday is niet heel gek. Als je online gaat winkelen, raden we je wel aan om bij dat lijstje ook de URL’s van de producten toe te voegen. Als je inmiddels weet naar welke specifieke pagina je moet, heb je al een 1-0 voorsprong op je ‘concurrenten’.

4. In de winkel shoppen? Weet waar je heen moet

Ga je toch liever in de winkel shoppen? Dan is het handig om te weten waar je precies naartoe moet. En dan bedoelen we niet de locatie van de dichtstbijzijnde winkel (alhoewel dat niet onverstandig is om op te zoeken). We bedoelen hiermee waar je heen moet als je eenmaal in de winkel bent. De winkels van De Bijenkorf en MediaMarkt zijn namelijk best overweldigend als je de weg niet weet. Ga daarom een paar dagen van tevoren naar de winkel en zorg dat je weet waar jouw gewenste items liggen. Zo hoef je niet als kip zonder kop rond te rennen.

5. Klein detail: zorg dat je genoeg geld hebt

Ook al valt Black Friday vlak na payday (de dag dat je je salaris gestort krijgt), het komt nog wel eens voor dat we een groot deel daarvan direct naar onze spaarrekening oversluizen. Je weet wel, zo’n vaste gewoonte. Zorg dat je genoeg geld op je betaalpas hebt staan, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan bij de kassa (of online, als je bij het afrekenproces aankomt).

Succes met shoppen!